DōTERRA Smart & Sassy

 33.85

Een gezond gewicht bereiken en behouden.

DōTERRA Slim & Sassy bevordert welzijn en de algemene gezondheid door het bereiken en

onderhouden van een gezond lichaamsgewicht. Deze metabolische mix is ontwikkeld en

samengesteld om de eetlust tussen de maaltijden te helpen beheersen.

Het kalmeert de maag, verhoogt de stemming en zorgt voor een gebalanceerd metabolisme.

 

doTERRA Smart & Sassy (voorheen Slim & Sassy)

 

Van plan om toch maar weer een paar kilootjes af te vallen?

Dan is het een strak plan om dagelijks de samengestelde olie voor een gezonde stofwisseling te gaan gebruiken. Vaak is deze te traag, soms ook te snel. En dat geeft problemen. Moe zijn en dan (onbedwingbare) trek in zoet hebben is misschien bij jou ook bekend? Zoek je ondersteuning voor een meer gelijkmatige bloedsuikerspiegel, dan is ‘Smart and Sassy’ een eenvoudige en slimme aanpak! Essentiële oliën brengen balans in je lijf!

 

Slim and Sassy is Engels voor slank en energiek vrolijk! Maar ik speel ook graag met het woord slim, omdat het gewoon ‘smart’ is om je lichaam te ondersteunen als het gaat om een betere bloedsuiker en stofwisseling. Je gaat je dan vanzelf ook meer energiek voelen. Maar eerst…

 

Waarom voelen we ons eigenlijk vaak zo moe?

Door ons eetpatroon met veel en vaak snelle koolhydraten (dat het lichaam als suikers verteert), zoals brood, ontbijtgranen, fruit en suiker/honing; gaat ons lichaam over op een suikerstofwisseling. Dat betekent dat de koolhydraten die we eten gelijk omgezet worden in suiker die we direct verbranden en het overtollige wordt door middel van insuline omgezet in vet, omdat een te hoge suikerspiegel nu eenmaal niet goed is voor ons lichaam. Stress doet daar nog een schepje bovenop. Door middel van stress zal dit proces nog sneller in werking treden en wordt er meer suiker in vet omgezet. Waardoor we een behoefte aan suikers (koolhydraten) blijven houden. Je voelt je even goed na het eten en dan wordt je weer moe, (je bloedsuikerspiegel zakt) en heb je weer zin in iets (zoets). Doe je dit niet, dan wordt je vaak trillerig en kan je moeilijk functioneren. Bedenk wel: aan vetverbranding komt je lichaam niet toe, zolang de insuline zijn werk moet blijven doen.

Wat kan je doen om dit te veranderen? Begin de dag liever met een gezond eiwit en vet. Dus eieren gebakken in olijf- of kokosolie evt met wat groenten (spinazie, champions, ui, tomaat) en kaas erbij is een goed idee. Of gekookte eieren met avocado of wat noten. Net zo snel als even een boterham smeren, vooral als je de eieren van te voren hebt gekookt! De fabel over te veel eieren eten en cholesterol is al lang weerlegd. Dus elke dag beginnen met een ei (of twee) is beter dan die ‘gezonde’ boterham, muesli met yoghurt of rijstwafel. En ik garandeer je: je hebt veel minder snel weer honger!

Je kunt ook een groene smoothie maken, om de suikers van het fruit (2 stuks) te compenseren met de vezels en het vocht van de spinazie/boerenkool of sla; je neemt een halve avocado voor het gezonde vet en wat amandelpasta voor de eiwitten. Zelf voeg ik er graag nog wat extra gezonde eiwitten aan toe met V-Shake of Trimshake van doTERRA.

Elke maaltijd kan sowieso het best 20- 30 g eiwit bevatten. Maar in eerste instantie wil ik zo’n shake liever adviseren als lunch. Als je daarna nog trek hebt kan je best nog een (spelt)boterham met kaas eten, maar deze methode geeft je in ieder geval een ochtend zonder suikerpieken en dat zal je veel meer energie opleveren! Als tussendoortje kan je altijd noten en groenten (zoals paprika, komkommer, snoeptomaatjes etc) eten.

 

Wat kan dōTERRA Smart and Sassy voor je doen?

 

Als je werkelijk een ommezwaai in je energieniveau wilt gaan ervaren, (en weer die leuke broek zonder problemen aan wilt trekken) is het dus belangrijk om je lichaam te helpen ipv een ‘suikerverbrander’ een ‘vetverbrander’ te worden. Jesse van der Velde legt dit altijd zo mooi uit! (Google hem maar eens hierop) De essentiële oliën in de samenstelling van Slim and Sassy helpen daarbij, omdat je door deze oliën minder trek krijgt in zoet. Zoet willen eten is naast een gewoonte namelijk ook een ‘troost’ bij stress en vermoeidheid omdat het je lichaam neurotransmitters zoals dopamine, serotonine en endorfine geeft, die ook wel gelukshormonen worden genoemd. Denk maar aan het effect van bonbons en andere chocolade lekkers. Gelukkig kan het ook anders met Smart & Sassy !

 

dōTERRA Grapefruit helpt omdat het je blijer maakt (ook zonder chocola en zoet dus) en meer en balans brengt. Ook werkt deze olie goed voor je vertering en kan gebruikt worden om cellulitis te verminderen.

dōTERRA Lemon geeft je energie, versterkt en verwarmt. Het helpt je lever om je afvalstoffen beter te kunnen afvoeren, is helend en erg bevorderend voor je gezondheid.

dōTERRA Peppermint verfrist, reinigt en stimuleert je geest. Werkt verzachtend voor alle spijsverteringsklachten. (Misselijkheid, maagpijn, opgeblazen buik, krampen, diarree en verstopping)

dōTERRA Ginger zal je fysieke energie verhogen en een gezonde vertering bevorderen.

dōTERRA Cinnamon werkt goed voor een meer constante bloedsuikerspiegel en deze olie versterkt de werking van de andere bovenstaande olien. Het bevordert je bloedcirculatie, je vertering en je energieniveau wordt beter.

 

(Naast of in plaats van de olie kan je ook de softgels nemen. Deze kan je makkelijk innemen tussen de maaltijden door.)

 

 

 

Bron: Gouden Horizon

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “DōTERRA Smart & Sassy” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.