Meteen naar de inhoud
Aanbieding!

Minami MorEPA move

 42.75

met omega 3-vetzuren en curcumine

 • met 889 mg EPA en 273 mg DHA per dagdosering van 2 softgels
 • omega 3-vetzuren in triglyceridenvorm
 • goed opneembare curcumine door middel van Phytosome®- technologie (Meriva®)
 • aangevuld met vitamine C en koper
 • 60 softgels

 

Vitals bestellen bij Balanz is altijd Korting!!

MorEPA Move is een compleet supplement met omega 3-vetzuren van hoge kwaliteit en goed opneembare curcumine (extract uit kurkuma [Curcuma longa]), aangevuld met vitamine C en koper. Gebruik van MorEPA Move draagt op natuurlijke manier bij aan het behoud van soepele gewrichten en gezond kraakbeen. Curcumine helpt namelijk de gewrichten soepel te houden door het reguleren van de aanmaak van bepaalde enzymen, cytokinen en andere signaalmoleculen die een rol spelen bij een evenwichtige immuunrespons. Daarnaast heeft het antioxidatieve eigenschappen en beschermt het op deze manier biologische structuren tegen vrije radicalen. Ook heeft curcumine een positieve invloed op het behoud van sterke botten. Vitamine C is als co-enzym nodig voor drie verschillende enzymen die betrokken zijn bij de aanmaak van collageen (de meest voorkomende bouwstof van het menselijk lichaam). Normale collageenvorming is belangrijk voor onder meer de botten en het kraakbeen. Koper is betrokken bij de aanmaak van elastine en collageen. Op deze manier draagt het bij aan het in stand houden van een goede conditie van het bindweefsel in het hele lichaam, waaronder het kraakbeen.

Goed opneembare curcumine
De curcumine met de merknaam Meriva®, die in dit product gebruikt wordt, is 29 keer beter opneembaar dan standaard curcumine. Het bestaat uit een natuurlijk complex van curcuminoïden waarvan 75% curcumine, 15% demethoxycurcumine en 10% bisdemethoxycurcumine. De verbeterde opneembaarheid komt door de gepatenteerde Phytosome®- technologie van de Italiaanse producent Indena. De term Phytosome (of fytosoom) komt van het Griekse woord phuton (plant) en soma (lichaam, deeltje). Tijdens het gepatenteerde productieproces wordt het natuurlijke samenklonteren van specifieke, slecht opneembare fytonutriënten beperkt, en worden deze gemengd met fosfolipiden uit lecithine. De werkzame stoffen worden niet ingekapseld (zoals in liposomen), maar er ontstaat een homogeen mengsel van kleine, goed opneembare deeltjes (fytosomen). Door de fosfolipiden worden ze extra goed opgenomen. Celmembranen (zoals van cellen in de dunne darm) bestaan immers zelf ook uit een fosfolipiden dubbellaag, waardoor deze fytosomen de darmwand uitstekend kunnen passeren en de actieve bestanddelen goed opgenomen kunnen worden in de circulatie.

De meeste humane studies waarbij gekeken werd naar de invloed van curcumine op het gebied van de gewrichten, zijn gedaan met Meriva®.

Triglyceridenvorm nóg beter opneembaar
MorEPA Move bevat omega 3-vetzuren in de vorm van zogenaamde herveresterde triglyceriden (ook wel aangeduid als rTG). In een onderzoek waarin de opname van EPA en DHA in de vorm van triglyceriden op de langere termijn werd vergeleken met ethylesters (een andere gebruikelijke vorm van EPA en DHA in visoliepreparaten), bleek de triglyceridenvorm nóg beter opgenomen te worden. Lees meer over herveresterde triglyceriden bij het product MorEPA Platinum.

Minami
Minami is een internationaal visolie-merk dat in Nederland wordt gedistribueerd door Vitals. Minami en Vitals hebben elkaar gevonden door een gedeelde ambitie om voedingssupplementen aan te bieden van de hoogste zuiverheid en kwaliteit.

De basis van elk Minami-product bestaat uit hoogwaardige omega 3-vetzuren (uit visolie of uit algen). Minami gebruikt hiervoor een gepatenteerde milieuvriendelijke productiemethode (superkritische CO2-extractie). Hierdoor worden zeer hoge doseringen omega 3 en een niet te evenaren zuiverheid bereikt. Superkritische CO2-extractie vindt plaats bij lagere temperaturen. Dat is van groot belang voor het behouden van de gunstige eigenschappen van de kwetsbare onverzadigde omega 3-vetzuren. Daarnaast worden er bij CO2-extractie geen chemische oplosmiddelen gebruikt, die anders in de olie achter zouden kunnen blijven. De producten van Minami staan bekend om de uitzonderlijk hoge kwaliteit en zuiverheid. Bij elke productie wordt door externe laboratoria de zuiverheid geanalyseerd. Zeker bij visolie is deze zorgvuldigheid heel erg belangrijk, omdat vis tegenwoordig helaas verontreinigingen kan bevatten door vervuiling van zeewater.

Toegestane gezondheidsclaims:

 • EPA en DHA dragen bij tot de normale werking van het hart bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA/DHA
 • curcumine helpt de gewrichten soepel te houden (voorlopig toegestane gezondheidsclaim)
 • curcumine draagt bij aan het behoud van sterke botten (voorlopig toegestane gezondheidsclaim)
 • curcumine ondersteunt het immuunsysteem (voorlopig toegestane gezondheidsclaim)
 • curcumine heeft antioxidatieve eigenschappen (voorlopig toegestane gezondheidsclaim)
 • vitamine C speelt een rol bij de normale collageenvorming voor de normale werking van kraakbeen en botten
 • koper draagt bij tot de instandhouding van soepel bindweefsel
Samenstelling per 2 softgels:
(dagdosering)
%RI*
Diepzeevisolieconcentraat 1400 mg
Totaal omega 3-vetzuren (TG**) 1281 mg
Waarvan:
   EPA (eicosapentaeenzuur) 889 mg
   DHA (docosahexaeenzuur) 273 mg
Vitamine C (ascorbinezuur) 120 mg 150
Koper (gluconaat) 1000 mcg 100
Meriva®, fytosomale curcumine (kurkuma-extract met fosfatidylcholine) 500 mg

* RI = Referentie-inname
** TG = in triglyceridenvorm

Meriva® is een geregistreerd handelsmerk van Indena S.p.A.

Ingrediënten:
Diepzeevisolie-TG-concentraat (uit ansjovis, sardine en makreel), visgelatine, kurkuma-extract (Curcuma longa L.) en fosfatidylcholine-complex (bevat soja), bevochtigingsmiddel: glycerol, ascorbinezuur, stabilisator: zonnebloemlecithine, stabilisator: bijenwas, natuurlijk sinaasappelaroma, kopergluconaat, antioxidant: mix van rozemarijn- en tocoferolrijk extract (Miradoxan), kleurstof: ijzeroxide.

Bevat geen:
Gluten, lactose, GMO, conserveringsmiddelen en synthetische geur- en smaakstoffen.

Gebruik:
Volwassenen: 2 softgels per dag bij een maaltijd met water innemen, of zoals geadviseerd.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Minami MorEPA move” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.