Meteen naar de inhoud

MSM organische zwavel Robert Franz

 19.00

MSM

is een organische zwavelverbinding die van nature in plant, dier en mens wordt aangetroffen. Als voedingssupplement is MSM vooral populair geworden als pijnstiller en ondersteunend middel bij aandoeningen van het bewegingsapparaat zoals osteoartritis (artrose), (reumatoïde) artritis, (sport)blessures en RSI (repetitive strain injuries).

Copyright (C) Orthokennis

MSM

is een organische zwavelverbinding die van nature in plant, dier en mens wordt aangetroffen. Als voedingssupplement is MSM vooral populair geworden als pijnstiller en ondersteunend middel bij aandoeningen van het bewegingsapparaat zoals osteoartritis (artrose), (reumatoïde) artritis, (sport)blessures en RSI (repetitive strain injuries).

MSM (methylsulfonylmethaan), een organische zwavelverbinding die bestaat uit zwavel en methylgroepen, wordt van nature in plant, dier en mens aangetroffen. Bijna de helft van alle MSM in het lichaam bevindt zich in de spieren, huid en botten. Ook in de hersenen zit een groot gedeelte van de MSM. Andere zwavelhoudende aminozuren zijn methionine en cysteíne, die onder andere insuline aanmaken. Als voedingssupplement is MSM vooral populair geworden als pijnstiller en ondersteunend middel bij aandoeningen van het bewegingsapparaat zoals osteoartritis (artrose), (reumatoïde) artritis, spierkramp, spierpijn, (sport)blessures, RSI (repetitive strain injuries), fibromyalgie, tendinitis

 

Functies van MSM in het lichaam

MSM is in water oplosbaar en heeft vele functies in het lichaam. Daarbij kunnen onder meer worden onderscheiden:

 • versterkt de werking van vitaminen, mineralen en het Co-enzym Q10
 • is een antioxidant
 • is een ontgifter
 • werkt tegen ontstekingsreacties en vermindert pijn
 • is goed voor de huid, spieren en gewrichten (bijvoorbeeld artritis)
 • werkt tegen allergieën

 

Betere opname voedingsstoffen door MSM

Vitaminen en mineralen maar ook andere voedingstoffen worden beter door het lichaam opgenomen als men ze samen met MSM inneemt. Hierdoor kan het lichaam al deze stoffen beter benutten. MSM is ook een krachtige antioxidant en kan daardoor vrije radicalen wegvangen in het lichaam. Vrije radicalen worden veroorzaakt door allerlei soorten stress voor het lichaam, zowel geestelijke als lichamelijke stress. Daarnaast is MSM ook een goede ontgifter. Zwavel speelt namelijk een belangrijke rol in de ontgiftingsprocessen van de lever. Veel chronische pijnklachten worden ook (voor een deel) veroorzaakt door verkramping van de spieren. MSM heeft gecombineerd met vitamine C een ontspannend effect op de spieren.

MSM werkt bij pijn en ontstekingen

MSM is inzetbaar tegen allerlei soorten pijn zoals:

 • Spierpijn
 • Fibromyalgie
 • Tendinitis
 • Buritis
 • een overmatige zuurgraad in de maag
 • Carpaal tunnel syndroom in de pols
 • Chronische rugpijn of hoofdpijn

Een en ander komt onder meer omdat MSM de pijnimpulsen via de zenuwen kan afremmen, de ontsteking kan verminderen en zorgt voor een toename van de bloedvoorziening. Doordat de doorbloeding verbetert, zal het herstelproces versneld worden. MSM remt ontstekingsprocessen in het lichaam doordat het onder andere de werking van het ontstekingsremmende cortisol versterkt. Doordat ontstekingen druk kunnen uit oefenen op zenuwen en weefsel wordt pijn veroorzaakt. MSM kan deze wegnemen door ontstekingen te remmen.

De werkzaamheid van MSM bij artritis

Door jarenlange overbelasting kan het kraakbeen, wat tussen bot uiteinden in gewrichten zit, beschadigd raken. Die aantasting van het kraakbeen zorgt weer voor een reactie van bepaalde enzymen die het weefsel nog verder beschadigen. Het kraakbeen wordt dan ruw en droog. Door de constante wrijving van de botten over een ruw geworden kraakbeen ontstaat dan een ontsteking. MSM kan deze ontsteking bestrijden door bovengenoemde werking. Voor gewrichtsklachten (dus niet alleen bij artritis maar ook bij artrose) werkt MSM + vitamine C nog beter als het samen met de zwavelhoudende verbinding glucosamine wordt ingenomen. Deze stoffen verbeteren elkaars werking. Zwavel is een hoofdbestanddeel van aminozuren, de bouwstenen van eiwitten, en bevindt zich in de B-vitaminen thiamine (B1) en biotine. Het is essentieel voor de energiestofwisseling. Eiwitten voeren voortdurend talloze chemische activiteiten in het lichaam uit.

De werking van MSM bij allergieën

Bij allergieën spelen vaak naast ontstekingen ook een verzwakt immuunsysteem een rol. MSM zorgt voor de aanvoer van zwavel, nodig voor de aanmaak van antilichamen om ziekten te bestrijden. Tevens zorgt het ook voor de aanmaak van enzymen die de ontsteking remt en het herstel van de beschadigde cellen bevordert. Voor een pollenallergie is de werkzame dosis van MSM voor een ieder verschillend.

Copyright (C) Orthokennis, mens en gezondheid

Opmerkingen: Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet en een gezonde levensstijl. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mag niet worden overschreden. Buiten het bereik van kinderen houden.

Opslag: droog en koel bewaren.

 

ingrediënten:

MSM methylsulfonylmethane organische zwavelverbinding

 

Aanbevolen dosering:

Begin in het begin met een lage dosering, 1 theelepel, bouw de dosering vervolgens na een paar dagen op totdat je een eetlepel per dag gebruikt. Bij overdosering kun je last van je darmen krijgen.

Verlaag dan de dosering, en probeer uiteindelijk deze later weer te verhogen.

fabrikant:

Robert Franz Naturversand GmbH, Mainzer Strasse 3, 97277 Neubrunn, Duitsland