Meteen naar de inhoud

Olijfblad extract

 26.00

  • Voor ondersteuning van het immuunsysteem
  • tegen bacteriën
  • tegen schimmels
  • helpt bij teruggetrokken tandvlees
  • reguleert bloeddruk

Inhoud 100 ml.

Dosering op advies.

Sterke antioxidant in olijfblad extract

Olijfblad bevat enkele van de meest krachtige antioxidanten die er bekend zijn. Er zitten 12 verschillende antioxidanten in olijfbladextract Deze antioxidanten ruimen de schadelijke vrije radicalen op. Vrije radicalen beschadigen onze celstructuur en het DNA. De bekendste en krachtigste antioxidant in olijfblad extract is oleuropeïne. Oleuropeïne is een effectieve antioxidant, die cholesterol tegen oxidatie beschermt en de kans op coronaire hartkwalen verkleint. Aangezien geoxideerde cholesterol zich veel gemakkelijker afzet op de binnenwanden van de bloedvaten, verstopt hij deze; deze verstoppingen vergroten de kans op een hartaanval. Andere bekende antioxidanten in olijfblad zijn tyrosol, hydroxytyrosol en resveratrol. Resveratrol is ook de belangrijkste antioxidant in rode wijn.

Olijfblad extract tegen hoge bloeddruk

Olijfbladextract kan helpen bij de behandeling van hypertensie. In een studie welke werd uitgevoerd in 2011 (1) is zijn patiënten met een te hoge bloeddruk behandeld met olijfboomextract. Een deel van de populatie werd behandeld met olijfbladextract, het andere deel van de groep met captopril (medicijn om de bloeddruk te verlagen). De conclusie van dit onderzoek was dat de bloeddruk van patiënten die werden behandeld met olijfboom extract evenveel gedaald was dan de groep die met het bloeddruk medicijn was behandeld. In een andere studie welke werd uitgevoerd in 2017 (2) werd de werking van olijfbladextract vergeleken met een placebo bij patiënten met hypertensie. Na zes weken bleek dat de patiënten die werden behandeld met olijfblad extract een veel lagere bloeddruk hadden dan de patiënten die de placebo slikten.

Olijfbladextract en cholesterol

Er zijn enkele studies gedaan die er op wijzen dat olijfblad het cholesterol gehalte kan verlagen. In 2015 is er een onderzoek uitgevoerd op ratten (3). De een deel kreeg een normaal dieet, en een ander deel een dieet met veel cholesterol. Een aantal kreeg ook olijfboomextract. Na 8 weken was het cholesterol gehalte in het bloed van de ratten die olijfboomextract kregen significant lager, dan bij de groep die dit niet kreeg.

In 2008 is er een studie gedaan bij een groep van 40 identieke tweelingen met hypertensie (4). In dit onderzoek kreeg een deel van de personen olijfboomextract. Na 8 weken was het cholesterolgehalte in de patiënten die olijfbladextract kregen een stuk lager dan de groep die dit niet kreeg.

Olijfblad en diabetes

Met olijfblad kan het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 worden verlaagd. In een studie uitgevoerd in 2013 werd een groep van 46 mannen onderzocht. (5) Een deel werd behandeld met olijfbladextract, en een ander deel met een placebo. Na 12 weken bleek dat de groep die werd behandeld met het olijfblad extract een significant verbeterde insulinegevoeligheid had. Ook was de reactie van de alvleesklier verbeterd in de groep die was behandeld met olijfbladextract. Verminderde insulinegevoeligheid en een verminderde werking van de alvleesklier worden gezien als belangrijke factoren in de ontwikkeling van diabetes type 2.

Olijfblad en stijve gewrichten

Recente studies tonen aan dat olijfblad extract beschadigd kraakbeen kan herstellen. De theorie erachter is dat de fenolen in het olijfblad bepaalde ontstekingen in gewrichten remmen en zodoende het verouderingsproces in de gewrichten vertragen. Op deze manier kunnen verschillende vormen van artritis worden voorkomen.

Olijfblad en acne

De werkzame stoffen in olijfblad helpen de lever het lichaam te ontgiften. Ook zitten er stoffen in olijfblad welke de hormonen reguleren. Olijfblad is hierdoor een probaat en veelvuldig gebruikt middel om acne te bestrijden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Olijfblad extract” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.