Meteen naar de inhoud

Vitals OPC

 34.50

OPC 100 mg van Vitals bevat een hoog gehalte oligomere proanthocyanidinen (OPC’s) uit druivenpitten. Dit zijn bioflavonoïden, opgebouwd uit eenheden catechine en epicatechine. ‘Oligomere’ geeft aan dat het hierbij om specifieke proanthocyanidinen gaat met een korte ketenlengte. Deze hebben namelijk een betere biologische beschikbaarheid dan proanthocyanidinen met een langere keten.

Categorie:
Vitals Druivenpitextract
OPC’s (oligomere proanthocyanidinen) zijn fytonutriënten die voorkomen in planten, zoals de pit en schil van blauwe druiven, cacaobonen, zwarte bessen, pijnboombast en zwarte en groene thee. Proanthocyanidinen zijn bioflavonoïden, die de plant beschermen tegen zonlicht, schimmels, bacteriën, insecten etc. Daarnaast bepalen zij de smaak en de kleur en zorgen zij voor de samentrekkende eigenschap in de mond van bijvoorbeeld wijn, thee en vruchtensap. Afhankelijk van de (lokale) eetgewoonte en het seizoen krijgen we met de voeding tussen de 10 en 500 milligram proanthocyanidinen per dag binnen. Vitals OPC bevat oligomere proanthocyanidinen uit druivenpitten. ‘Oligomere’ wil zeggen dat het hierbij gaat om proanthocyanidinen met een korte ketenlengte. Deze zijn namelijk beter opneembaar in de darm. Eén capsule bevat gegarandeerd minimaal 100 mg OPC’s.

OPC uit Druivenpit extract houdt bloedvaten schoon en soepel en het is een uitstekende vrije radicalen vanger. Druivenpit extract versterkt het effect van vitamine C en vice versa. Het heeft en ontsteking remmende werking en het bezit anti allergische activiteiten.

Druivenpit extract is 20x zo effectief als Vitamine-C en 50x zo effectief als Vitamine-E in het wegvangen van vrije radicalen.

Te gebruiken ter ondersteuning en het voorkomen van de volgende verschijnselen: beschermt bij veroudering, beschermt de huid tegen ouderdomsverschijnselen, goed voor de bloedcirculatie in de benen, goed voor het geheugen, ondersteunt het afweersysteem, ter bescherming tegen teveel pigment in de huid, ter bescherming tegen vrije radicalen bij rokers, ter ondersteuning van hart en bloedvaten.

 

OPC (oligomere procyanidinen) behoort tot de groep polyfenolen, een bio flavonoïden soort. Deze komen in zeer grote hoeveelheden in de natuur voor. In elke plant treffen we ze aan, zowel in de wortels, de bast en de bladeren als in de vruchten en pitten. De rijkste bronnen van OPC zijn druivenpitten, pijnboombast, appels, peren, veenbessen, bosbessen, rode wijn, cacoa, bier en groene thee. De anti oxidant activiteit van OPC uit druivenpitten ligt hoger dan die uit pijnboombast. Druivenpit extract is in water oplosbaar en wordt makkelijk door het lichaam opgenomen.

 

(Voorlopig) toegestane gezondheidsclaims:

  • heeft een antioxidatieve werking
  • beschermt gezonde cellen en weefsels tegen vrije radicalen
  • ter ondersteuning van de gezondheid van hart en bloedvaten
  • draagt bij aan het behoud van een gezonde bloeddruk
  • helpt bij het behouden van een gezonde huid
Gebruik:
1 capsule per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd.

 

Hulpstoffen:
Rijstextract, vegetarische capsule: pullulan (uit gefermenteerd cassave-zetmeel).

 

Bevat geen:
Soja, lactose, gluten, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten en vrij van GMO.

Helaas mogen wij in verband met nieuwe Europese regelgeving niet (volledig) uitleggen waar u dit voedingssupplement voor kunt gebruiken.