Meteen naar de inhoud

Vitamine K2 Nieuw en uniek in Nederland!

Vitals levert nu de nieuwste vorm van Vitamine K2: MenaQ7® Crystals. Dit is de enige natuurlijke vorm van vitamine K2 met een MK-7 gehalte van meer dan 95%. Daarnaast is dit nieuwe product soja-vrij, geschikt voor vegetariërs en heeft deze een betere prijs.
Over vitamine K?
Vitamine K wordt in kleine hoeveelheden in ons lichaam aangemaakt door darmbacteriën. Daarnaast maakt het deel uit van onze voeding. Vitamine K is een vetoplosbare stof die in de natuur in twee vormen voorkomt, vitamine K1 en vitamine K2. In ons westerse dieet komt voornamelijk vitamine K1 voor (ongeveer 90% van onze totale vitamine K-inname). Voedingsbronnen waar vitamine K2 in kleine hoeveelheden in voorkomt zijn dierlijke producten als vlees, eieren en bepaalde gefermenteerde kazen. De rijkste natuurlijke bron van K2 is het Japanse natto. Vitamine K2 is een krachtiger vorm van vitamine K, waardoor je er minder van nodig hebt.

Dit product bevat 180 mcg vitamine K2 in de vorm van menaquinon-7 CryoCap, met de handelsnaam MenaQ7®. Een uitzonderlijk zuiver product geproduceerd door vitamine K2-specialist NattoPharma, die bovendien veel belang hecht aan humaan wetenschappelijk onderzoek met haar MenaQ7®-producten. CryoCap is een gepatenteerde encapsulatietechnologie.

MK-7, de superieure vorm van vitamine K2
Vitamine K2, ofwel menaquinon (afgekort MK), komt voor in diverse vormen waarvan de meest bekende MK-4, MK-7, MK-8 en MK-9 zijn. Het getal dat genoemd wordt achter ‘MK’ verwijst naar de lengte van de zijketen in het molecuul. Volgens de huidige wetenschappelijke stand van zaken is menaquinon-7 (MK-7) de meest effectieve vorm van vitamine K2. MK-7 wordt uitstekend opgenomen en blijft zeer lang in het lichaam aanwezig om werkzaam te kunnen zijn, dankzij de lange halfwaardetijd. Vandaar dat het mogelijk is om met MK-7 te kunnen volstaan met relatief lage doseringen voor een optimale werkzaamheid.

Wetenschappelijke onderbouwing van MenaQ7®
Verreweg de meeste humane onderzoeken op het gebied van vitamine K2 zijn gedaan met MK-7-producten van NattoPharma, met de handelsnaam MenaQ7®. Veelal uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Maastricht. De wetenschappelijke onderbouwing van MenaQ7® is dan ook uitzonderlijk sterk.

Uitsluitend trans-vorm
MK-7 komt voor in twee vormen (isomeren), de natuurlijke trans-vorm en de synthetische cis-vorm. Het lichaam kan alleen omgaan met de natuurlijke trans-vorm, zoals MK-7 ook in voeding voorkomt. De trans-vorm wordt door wetenschappers dan ook beschouwd als de enige biologisch actieve vorm van MK-7. De cis-vorm daarentegen komt niet voor in de natuur en is niet effectief, en zou mogelijk zelfs voor een onnodige belasting van het lichaam kunnen zorgen. Dit product van Vitals bevat uitsluitend de natuurlijke trans-vorm.

Bronnen van vitamine K2
MK-7 wordt aangemaakt door bepaalde bacteriën tijdens fermentatie en komt van nature vooral voor in natto, een Japans gerecht dat bestaat uit gefermenteerde soja. Natto heeft een sterke, karakteristieke smaak en is daarom niet zo populair in de westerse keuken. Andere menaquinonen, zoals MK-8 en MK-9, komen in kleinere hoeveelheden voor in met name kwark en harde kazen.

Nieuwste generatie K2
De ervaring heeft geleerd dat vitamine K2 een erg gevoelige en instabiele grondstof is, die de neiging heeft om terug te lopen in gehalte na verwerking in een voedingssupplement. Om deze reden heeft NattoPharma een nieuwe generatie K2 ontwikkeld onder de naam MenaQ7® CryoCap. De basis van dit product bestaat uit vitamine K2 (100% trans-vorm), geproduceerd volgens een speciaal ontwikkeld fermentatieproces, waarbij kikkererwten als basis dienen. Volledig sojavrij en vrij van gentechniek. Vervolgens wordt door gebruik te maken van een nieuwe en gepatenteerde micro-encapsulatiemethode de K2 van een bescherming voorzien. Dit zorgt voor een ongeëvenaarde stabiliteit. Tot slot wordt deze vitamine K2-grondstof verwerkt in plantaardige capsules en aangevuld met een natuurlijke hulpstof uit rijst.

Werking van vitamine K
De meest bekende functie van vitamine K in het lichaam is het bijdragen aan de normale bloedstolling. Vitamine K activeert bepaalde vitamine K-afhankelijke bloedstollingsfactoren die ervoor zorgen dat de bloedstolling optimaal verloopt, dat wil zeggen niet te sterk en niet te zwak. Een later ontdekte, maar daarom niet minder belangrijke, werking van vitamine K is het ondersteunen van de botten. Vitamine K is namelijk nodig voor de functie van het vitamine K-afhankelijke boteiwit osteocalcine, dat mede zorgt voor de opname van het mineraal calcium in het skelet. Vitamine K draagt op deze manier bij aan het behoud van sterke botten.

Toegestane gezondheidsclaims:

  • helpt bij de normale bloedstolling
  • draagt bij aan de opname van calcium in de botten en helpt deze sterk te houden

Helaas mogen wij in verband met nieuwe Europese regelgeving niet (volledig) uitleggen waar u dit voedingssupplement voor kunt gebruiken.