Meteen naar de inhoud

Vitamine K2 BalanZ

 24.50

Vitamine K2

Vitamine K (Koagulation) is essentieel voor de bloedstolling (hemostase). Er zijn twee soorten vitamine K; vitamine K1 (fylloquinon/fytonadion) en vitamine K2 (menaquinon). In Nederland is de inname van vitamine K1 (vooral aanwezig in plantaardige voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, plantaardige oliën) meestal voldoende voor de synthese van functionele (‘geactiveerde’) vitamine K-afhankelijke stollingsfactoren in de lever (waaronder protrombine en factor VII, IX en X). Het is een misvatting te denken dat gebruik van een vitamine K-supplement zou kunnen leiden tot een verhoogde stollingsneiging of trombose. De stollingseiwitten zijn in de regel al volledig geactiveerd door vitamine K uit voeding; daarbij komen geactiveerde stollingsfactoren pas in actie als de stollingscascade in gang wordt gezet door bijvoorbeeld weefselbeschadiging. Stollingsfactoren, die niet op voorhand door vitamine K zijn gecarboxyleerd, zijn onwerkzaam op het moment dat ze nodig zijn.

Er zijn aanwijzingen dat gecombineerde suppletie met vitamine D en K bij gezonde volwassenen vooral leeftijdsgerelateerde toename van arteriële stijfheid remt, terwijl de interventie bij hoogrisicogroepen voor versnelde aderverkalking (hypertensie, diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, nierfalen) ook arteriosclerose/atherosclerose sterk kan tegengaan.(1,31) Bij 42 patiënten met chronische nierziekte vertraagde suppletie met vitamine K2 (90 mcg/dag MK-7) en vitamine D (10 mcg/dag) gedurende 9 maanden toename van de wanddikte (intima-mediadikte) van de kransslagader, biomarker voor atherosclerose/arteriosclerose, vergeleken met suppletie met alleen vitamine D.(1)
Copyright (C) Orthokennis https://www.orthokennis.nl/artikelen/vitamine-d-en-k2
Het innemen van extra vitamines mineralen is een aanvulling voor een gezonde levensstijl, geen vervanging.

75 op voorraad

Inmiddels is dus wel duidelijk dat vitamine K2 een belangrijke voedingsstof is voor je lichaam.Helaas is de hoeveelheid van vitamine K2 in ons dagelijks voedsel niet voldoende. Natuurlijk zijn er voedingswaren waar vitamine K2 in zit, maar dat zijn exotische gerechten of gerechten die beslist niet op ieders dagelijks menu staat. En ook al zou je dit dagelijks eten, dan is het nog niet voldoende.Daarom is het zinvol om vitamine K2 extra in te nemen. Zeker bij vitamine D3 inname is vitamine K2 waardevol om de calciumhuishouding op peil te houden. Vergeet hierbij niet om ook je magnesium op peil te houden. Dit kan met een goed opneembare vorm zoals magnesium tauraat van Vitakruid of met een magnesiumolie van bijvoorbeeld Zechsal.

 

Vitamine K2 is het enige natuurlijke middel zonder bijwerkingen dat afzettingen in de slagaders afbreekt! Reinigt bloedvaten en versterkt de botten.

  • vermindert hartaanvallen
  • vermindert kransslagaderziekte
  • voorkomt ernstige kalkaanslag
  • verbeterd zogenaamde insulinegevoeligheid
  • maakt sterke botten
  • bevordert de vorming van het skelet (met vitamine D3, magnesium)

 

Neem contact op voor de dagelijkse hoeveelheid die nodig is, deze is per situatie en per persoon verschillend. info@massagepraktijkbalanz.nl

 

 

Wees ervan bewust dat er bij inname van supplementen en mineralen ook een gezond voedingspatroon hoort!